Galip Vidinlioğlu'nun YAPAMADIKLARI!;

Galip Vidinlioğlu'nun YAPAMADIKLARI!

.....


1600 günü aşkın süredir görevde olan Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nın adaylık döneminde yayınladığı vaatlerini sizler için derledik.

Geride kalan 4,5 yıllık görev süresi boyunca fiziki olarak bir çok proje yapsa da; Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, seçim döneminde vatandaşlara vaat ettiği bir çok projeyi de hayata geçirmedi.

Özellikle son bir yıllık dönemde sık sık ‘Biz verdiğimiz her sözü tuttuk’ diyen Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nun; seçim kataloğunda henüz gerçekleşmekten ziyade gündeme dahi alınmayan projeleri var…

Bu projelerden çoğu; henüz gündeme dahi gelmezken, bir çok proje başlansa da henüz istenilen seviyeye ulaşılmadı.

TOKLU TEPE’YE NE OLDU?

Toklu Tepe Kule projesiyle; Kastamonu şehir merkezinin siluetine önemli bir katkı sunmak isteyen Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, ‘’Toklu Tepe’yi bölge halkının ve tüm Kastamonu halkının gereksinimlerine cevap verecek ve yaşam kalitesini artıracak şekilde planlayacağız’’ ifadelerine yer vermişti.Konu zaman zaman gündeme gelse de; geride kalan süreçte girişim yapılmadı.

KONGRE KÜLTÜR MERKEZİ OLMADI

Kastamonu’nun önemli ihtiyaçları arasında yer alan Kongre ve Kültür Merkezi de; Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nun geride kalan görev süresi boyunca başlayamadığı projeler arasında…

 

VATAN PARK…

Seçim vaatleri arasında yer alan Vatan Park da; hiç konuşulmayan projeler arasında. Projenin açıklamasında; ‘’ Vatan Parkı bünyesinde Şelale Kafe’yi de içinde barındıran belediye sosyal tesis alanı, ticari alanlar, yaşam ve toplum merkezi, bisiklet yolları, yürüyüş yolları ve dinlenme alanlarıyla şehrin kalbinde bir yaşam alanı oluşturacağız’’ ifadelerine yer verilmişti.

MODERN KENT MÜZESİ.

Seçim döneminde Modern Kent Müzesi’ni ‘’ Modern Kent Müzesi ile ziyaretçilerimizi, klasik müze anlayışı dışında, kentin tarihi, coğrafyası, fauna ve florası, ekonomisi, tarımı, sanayisi, kültürü, doğal güzellikleri, yemek ve mutfak kültürü gibi konularda teknolojik olarak bilgilendireceğiz’’ açıklamasıyla vaat eden Vidinlioğlu, Belediye olarak bir girişimde bulunulmadı. Diğer taraftan ‘İstiklal Müzesi’ de proje listesinde olmasına rağmen gündeme alınmadı.

AŞEVİ

Seçim döneminde ‘’ Hz. Pir Şeyh Şabani Veli Külliyesi’nde, Yakup Ağa Külliyesi’nde, İsmail Bey Külliyesi’nde aşevi projemizi hayata geçireceğiz’’ hayata geçireceğiz diyen Vidinlioğlu,  söz konusu bölgelerde bir aşevi kuramadı.

BİRİNE BAŞLANDI  DÖRDÜ KALDI

Seçim döneminde; Mehmet Akif Ersoy Mahallesi • Candaroğulları Mahallesi • Saraçlar Mahallesi • Esentepe Mahallesi • Kuzeykent Mah. 2. Pazar Alanı yapacağını ifade eden Vidinlioğlu, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne inşa edilen Pazar yeri dışında bir girişim gerçekleştiremedi.

FUARLAR DA YALAN OLDU

Kastamonu’nun kanayan yarası Ahşap Fuarı’nı da ‘’ Kastamonu Ahşap Fuarı geçen 8 yıla rağmen ne yerel ne de ulusal mecralarda gerekli ilgiyi uyandıramadı’’ ifadeleriyle betimleyen Vidinlioğlu, hem Ahşap Fuarı hem de Gastronomi fuarını vaat etmesine rağmen gerçekleştiremedi.

GENÇLERE DESTEK NEREDE?

Gençlere yönelik yabancı dil eğitimleri ve yurt dışı gezileri yapmayı vaat eden Vidinlioğlu, bu projeyi gerçekleştirmedi. İkametini Kastamonu’ya aldıran öğrencilere memleketlerine dönüş için bilet desteği vereceğini seçim döneminde sık sık dile getiren Başkan Vidinlioğlu, yine bu konuda da hiçbir girişimde bulunmadı.

Başkan Vidinlioğlu’nun vaatleri arasında yer alan kırtasiye yardımı ve gençlere destek noktasında da sözleri olan Galip Vidinlioğlu, kamuya açıklanan ve kurumsal bir şekilde herhangi bir girişimde bulunmadı.

SPOR KOMPLEKSİ?

Diğer taraftan  Tenis, Voleybol, Basketbol, Futbol, Hentbol gibi sporların yapılabileceği ve üzerinde sık sık konuştuğu spor kompleksi projesi de seçimden sonra konuşulmadı.

ANTRENÖR DESTEĞİ VE E-SPOR TAKIMI…

Belediye desteğiyle üniversite ve Kastamonuspor’la birlikte E-spor takımı kuracağını vaat eden Vidinlioğlu, yine bu konuda da bir girişimde bulunmadı.Ayrıca; belediye olarak çocukların daha iyi eğitim alması için okullara antrenör desteği sağlayacağını söylese de; yine bu konuda da bir adım atılmadı.

KURBAN KESİM TESİSİ?

Seçim Vaatleri arasında yer alan bir diğer önemli proje de Modern Kurban Kesim Tesisi olan Vidinlioğlu, bu proje hakkında da herhangi bir görüşte bulunmadı ve girişimde bulunmadı.

ÜST GEÇİTLER HAVADA KALDI

Seçimden önce ‘’ Şehrin yeni yapılaşmasının yoğun olduğu, SGK Önü, Olukbaşı Cami Önü ve Tosya Kavşağı Üst Geçit projelerimiz ile bölgelerimizin ihtiyacı olan yeni yaya bağlantılarını sağlamış olacağız’’ diyen Vidinlioğlu; bu üst geçitleri de inşa etmedi.

BİSİKLETLİLER ÜZGÜN…

Seçimden önce Belediye olarak KASTABİS sistemini kuracaklarını ve kesintisiz bisiklet yolu yapacaklarını söyleyen Vidinlioğlu, yine seçimden sonra bu konuyla ilgili de bir projesini hayata geçiremedi.

 

Yerel seçimlere kısa bir süre kalırken; Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nun önümüzdeki süreçte bu projelerden hangilerini hayata geçirebileceği ise merak konusu oldu…

Önümüzdeki günlerde; Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'nun geride kalan süreçte gerçekleştirdiği projeleri de sizin için derleyeceğiz.


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum