Kastamonu Üniversitesi'ne gelenlere kötü sürpriz!;

Kastamonu Üniversitesi'ne gelenlere kötü sürpriz!

.....

Yükseköğretim Kurumları için 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı heyecanla başlıyor. Yeni dönemde Kastamonu Üniversitesi yüzde 99 doluluk oranını gösteriyor.

Yeni eğitim öğretim dönemi için öğrenciler, öğretmenler, veliler ve esnaf oldukça heyecanlı. Yeni dönem ile birlikte Kastamonu Üniversitesinin bulunduğu Kuzeykent mahallesi canlanmaya başladı.

Yoğun bir sınav maratonundan sonra tercihler yapıldı, sonuçlar açıklandı.Tercih sonuçları kimi için iyi kimi için şaşırtıcı oldu.

Özellikle ülkenin doğu kesiminde denizi olmayan şehirlerde haritadan bakıp üniversite tercihi yapanlar hayal kırıklığına uğradı. Kastamonu'da deniz olduğu için Kastamonu  Üniversitesi'ni tercih ettiğini dile getiren öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Hasret Erim şu açıklamalarda bulundu:

Yoğun bir sınav süreci geçirdik kolay olmadı ama sonunda üniversiteyi kazandım çok mutluyum. Yalnız bir konuda hayal kırıklığına uğradım. Ben üniversite tercihi yaptığım sırada Türkiye haritasını önüme koydum denizi olan şehirlere baktım Türkiye haritasında Karadeniz'e en fazla kıyısı olan Kastamonu gözüme çarptı ve ben de bir deniz hayran olduğum için Kastamonu Üniversitesi'ni tercih ettim. Daha önce hiç Kastamonu'ya gelmediğim için şehir merkezinde deniz olmadığını bilmiyordum buraya geldikten sonra öğrendim. Buna çok üzüldüm ben Muş'tan geliyorum bulunduğum şehirde deniz olmadığı için denize hep bir hayranlığım var. Her zaman denizi olan bir şehirde yaşama, okuma hayali kuruyordum. Evet Kastamonu'da deniz var ama denize gitmek iki saat sürüyor çok üzüldüm. Benim gibi düşünüp tercih yapan bir sürü arkadaşım var. Bizim için kötü bir sürpriz oldu. Ama her şeye rağmen Kastamonu'nun çok güzel bir doğası var tam bir orman şehri. Umarım güzel bir eğitim öğretim dönemi geçiririz." dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum