Karabacak; 'Hangi 'Türkiye Yüzyılından' bahsediyor!';

Karabacak; 'Hangi 'Türkiye Yüzyılından' bahsediyor!'

CHP Kastamonu İl Başkanı İlke Karabacak, videolu paylaşımda yaptığı açıklamalarda AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci'nin Türkiye Yüzyılı söylemleri üzerine; "Serap Ekmekci bir Türkiye Yüzyılı diye tutturmuş gidiyor.Burada kendisine soruyorum 'Hangi Türkiye 100 yılından bahsediyor?' Bu memlekette bebeğine mama bıraktırmaya çalışan anneler var" diyerek tepki gösterdi....

"ELEŞTİRİLEBİLECEK EN SON PARTİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ'DİR"

İl Başkanı Karabacak Kastamonu'da kadınların siyasetteki yerine ilişkin şöyle konuştu; "Kadının siyasette erkeklere göre yol alması elbette kolay değil. Ama bununla ilgili eleştirilebilecek en son parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Kastamonu'da kadın il başkanıyım. Bizim yönetici kadrolarımızda onlarca kadın arkadaşımız var. 31 Mart'ta yerel seçimlere gidiyoruz. Kastamonu'da partimizin adaylarından 6'sı kadın arkadaşımız. Bu noktada çok mutlu ve gururluyum. Kendilerine bir kez daha başarılar diliyorum. Onlarla gurur duyuyorum. Yönetici kadrolarında onlarca kadın arkadaşımız var. Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanımız genç bir kız kardeşimiz. Şuan ilçe başkanlarımızdan 4'ü kadın. Aslında bu sayı 6'ydı. Ama ikisi belediye başkan adayı olduğundan şuan 4 tane kadın yol arkadaşım ilçe başkanı olarak görev yapıyor. Kendilerine de teşekkür ediyorum. Biz yönetim kadroları olarak siyasette kadın arkadaşlarımızın sayısının artması gerektiğine inanıyoruz ve bu doğrultuda tavır alıyoruz. Almaya da devam edeceğiz. Diğer partilerde ise Kastamonu özelinde kadınların  bu imkanı bulabildiğini ne yazık ki düşünmüyorum. "

"BOĞAZIM DÜĞÜMLENDİ..."

"Elbette Kastamonu Milletvekillerinden bir tanesinin kadın olması bu şehirdeki tüm kadınları gururlandırır. Ama ben kendisinden beklerim ki bu şehrin kadınlarının sorunlarından haberdar olsun. Çözümü için üzerine düşeni yapsın. Sorumluluğunu yerine getirsin. İlgi göstersin. Ancak ne yazık ki ben bunu göremiyorum. Serap Ekmekci bir Türkiye Yüzyılı diye tutturmuş gidiyor.Burada kendisine soruyorum 'Hangi Türkiye 100 yılından bahsediyor?' Bu memlekette bebeğine mama bıraktırmaya çalışan anneler var. Çünkü alamıyor. Mama yerine şekerli su pirinç lapası veriyor. Un kavuruyor çocuklarına. Hiç aklımdan çıkmaz düşündükçe de içim kabarır. Merkez İlçe Başkanlığı dönemimde bir kadın beni aradı. Milletvekilimi ve Başkan adayımız Hasan Baltacı hastane konusunda herkese yardım eli uzattığını öğrenmiş. Benim numarama ulaşmış. Çocuğuna zatüre başlangıcı denilmiş. Tedavi görmüş ve iyileşmiş yavrumuz. Sonra doktorlar hemşirelere taburcu edin demişler. Anne telaşlı bir şekilde beni aradı. Bana telefonda aynen şu cümleyi kurdu; 'Başkanım kömürüm bitti, 10 torba kömür gelecek. Ama 3 gün sonra gelecek. Evde 2 gece soba yanmayacak. Çocuğum hastaneden çıkacak ama ev soğuk olacağı için tekrar hastalanır. Konuşuverseniz de iki gün daha hastanede kalsak, bizi taburcu etmeseler.' Boğazım düğümlendi. Bu şehirde iktidarın göremediği, görmezden geldiği tek göz odalı hanelere girdim ben. Hijyenik ped alamayan kadınlar gördüm ben kimse de derdini anlatamıyor. Sarayın AK Parti'nin, Serap Ekmekci'nin Kastamonu'ya vaat ettiği Türkiye Yüzyılı maalesef bu. Bu yüzyılda birileri pahalı mamalarla besledikleri süs köpekleri için sosyal medya hesaplarından isim belirleme paylaşımları yaparken, birileri alamadığı için çocuklarına mama bıraktırmaya çalışıyor. Birileri babalarının çiftliğine çevirdiği belediyelerde yeğenlerine, oğullarına iş müdürlük dağıtırken , 35 yaşına gelmiş kardeşlerimiz emekli anne ve babasından harçlık almak zorunda kalıyor.

"BU ARSIZLARI BESLEYİP BÜYÜTENLER UTANMADAN KARŞIMIZA ÇIKIP GEÇMİŞTEN DERS ALDIKLARINI SÖYLEYECEK YÜZLERİ VAR"

"Serap Ekmekci'nin vaat ettiği Türkiye Yüzyılı'nda ne var biliyor musunuz? Kaynakçıyken Kültür Müdürü olmak var. Lüks araç ticareti yapmak, o lüks araçlarda pudra şekeri çekmek var. Bırakın ceza almayı, nezarette yatmayı Alaçatı'da gününü gün ederken çekindikleri fotoğrafları paylaşıp Kastamonulularla alay etmektir. Bu arsızları besleyip büyütenler, utanmadan bugün karşımıza çıkıp geçmişten ders aldıklarını söyleyecek yüzleri var maalesef. Milletvekilliğini bir kenara bırakın bunlara ses çıkartmayan bir kadın olmamalı diye düşünüyorum."

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum